Foto's retoucheren

Retoucheren is het restaureren, bijwerken (optimaliseren) en bewerken van foto's, posters, prenten, ansichtkaarten, enz. Bepaalde aspecten in het beeld worden aangepast, verwijderd, verbeterd of hersteld, waardoor een foto of afbeelding uiteindelijk mooier, strakker of helderder of gewoon beter wordt.

Een foto van het familiebedrijf van 100 jaar oud kan worden gerestaureerd. In de mode- en portretfotografie worden oneffenheden vaak weggewerkt. Een band wordt vrijstaand gemaakt of krijgt een andere achtergrond. Naast restaureren en opfrissen kan men door te retoucheren ook de focus in een foto op iets anders leggen.

Retoucheren

Mensen bepalen letterlijk in een oogopslag of ze op uw website blijven hangen, uw product gaan kopen of van uw dienst gebruik willen maken. Daarom is het zo enorm belangrijk om die eye-catchers er zo goed mogelijk uit te laten springen! Retoucheerwerk van foto's en afbeeldingen kan globaal in drie groepen worden onderverdeeld:

Retoucheren


Fotorestauratie

Bewaar ze voor het nageslacht


Heeft u onlangs nog door uw oude fotoalbums gebladerd met familie- of bedrijfsfoto's? Het viel u vast op dat uw dierbare foto's er met de jaren niet beter op worden. Vaak zijn ze in de loop der jaren beschadigd of verkleurd. Laat ze daarom restaureren voordat ze onherstelbaar zijn!

Lees verder...

Optimaliseren


Foto optimalisatie

Verbeter de uitstraling voor meer omzet


Het zo optimaal mogelijk maken van de foto's die u voor uw bedrijf of dienst gebruikt is erg belangrijk! Die bepalen de sfeer voor uw bezoeker of klant. Daarom bekijkt Retouched samen met u wat er beter kan. Of dat nu een enkele foto is van uw bedrijf of juist een complete bruidsreportage.

Lees verder...

Fotobewerking


Fotobewerking

Andere achtergrond, betere sfeer


Soms is een relatief eenvoudige optimalisatie niet genoeg maar komt er meer bij kijken om het juiste beeld te krijgen. Door een nieuwe achtergrond wordt de sfeer meteen enorm verbeterd en dat komt de uitstraling van in dit geval de band alleen maar ten goede, dus meer boekingen!

Lees verder...

Hoe laat ik mijn foto's retoucheren?

Neem contact op, omschrijf wat uw wensen zijn en u hoort de mogelijkheden. Is het een enkele foto met een relatief eenvoudige bewerking dan stuurt u deze direct vrijblijvend mee en u ontvangt binnen één werkdag een reactie. Gaat het om een grotere opdracht of een langdurige samenwerking dan kan ik bij u langs komen om de mogelijkheden te bespreken. Tevens kunt u dan eventueel samples bekijken van diverse printproducten.

Uw foto's zelf scannen of per post verzenden?

Scant u zelf de foto's? Voor een optimaal eindresultaat dient u een resolutie van minimaal 300DPI aan te houden. U kunt natuurlijk ook naar een lokale Copyshop gaan. Eventueel kunt u de foto's per post opsturen. Ze worden dan zo snel mogelijk gescand en per omgaande (indien gewenst aangetekend) teruggestuurd. Overigens kunt u via Studio Retouched Filetransfer meerdere foto's tegelijkof grote fotobestanden sturen.

Wat gebeurt er vervolgens mee?

U krijgt bericht over de mogelijkheden wat betreft uw wensen voor uw foto met daarbij een prijsopgave. Vaak wordt er al een klein gedeelte van een foto vrijblijvend bewerkt zodat u goed idee heeft van het eindresultaat. Gaat u akkoord dan wordt de bewerking voortgezet. Ondertussen kunt u bepalen of u de foto's wilt laten afdrukken via Retouched. In de printshop. vind u diverse materialen en formaten. Natuurlijk ontvangt u een scherpe offerte!

Tevreden met het eindresultaat?

Heeft u nog opmerkingen met betrekking tot het eindresultaat dan worden die (indien haalbaar en binnen het overeengekomen tarief) uiteraard aangepast, net zolang tot u tevreden bent! U ontvang tevens een factuur met eventueel een E-acceptgiro om direct te kunnen betalen via een beveiligde iDEAL of Paypal betaalpagina. Is het verschuldigde bedrag voldaan, dan ontvangt u de foto en de eventuele afdruk. Zakelijke klanten betalen overigens vaak per bank.